Протягом 10-11 грудня на території України очікується погіршення погодних умов, яке супроводжуватиметься зниженням температури, налипанням мокрого снігу, на дорогах очікується ожеледиця. Про це повідомила під час брифінгу начальник відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометцентру Людмила Савченко, повідомляє ДержНС України.

«Погіршення погоди, яке виникло на початку тижня, обумовлено тим, що на територію України переміститься циклон з північного заходу. На даний момент його центр знаходиться на північно-західному кордоні України і Білорусі. Протягом 9 грудня він буде рухатися в південно-східному напрямку через Київ і далі в напрямку Запоріжжя. Вночі його центр вже буде приблизно десь на південному сході України», - розповіла Савченко.

За її словами, вдень, 9 грудня, погодні умови будуть досить складними, зокрема, у західних, північних та більшості центральних областей буде йти сніг, місцями сильний сніг, спостерігатиметься налипання мокрого снігу, місцями можлива ожеледиця. Температура повітря протягом дня коливатиметься від - 2 до +3 ° С. Надалі погода ускладниться через короткочасне похолодання, яке триватиме 2-3 дні.

Вже вночі 10 грудня температура повітря знизиться до - 10 ° С, вдень у Києві вона складе - 7 ... -9 ° С , також можливий невеликий сніг. В цілому по Україні більше снігу буде в південно-східній частині України (Приазов'я, Запорізька, Луганська, Донецька та Дніпропетровська області). Очікуються хуртовини, замети на дорогах та посилення вітру.

Але цей період ускладнення погодних умов триватиме всього 2 доби - 10-11 грудня. Надалі морози почнуть слабшати до -3 ... -8 ° С вночі, а вдень від 0 до - 5 ° С.

«Таким чином, 12 грудня на всій території України очікується невеликий мокрий сніг, а денна температура повітря буде трохи вище 0 ° С», - уточнила Савченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377