Кияни терміново створюють ініціативну групу і починають збір підписів на захист Києва від вандалів. Останньою краплею терпіння жителів міста стало варварське знесення пам'ятника Леніну на центральній площі столиці.

Організатори акцій на захист Києва закликають киян у соціальних мережах не залишатися байдужими до актів вандалізму, в результаті яких знищуються історичні пам'ятки міста.

«Справа честі киян об'єднатися і спробувати зупинити акти вандалізму і наруги, поки вони ще носять локальний характер», - пишуть організатори ініціативної групи.

«Тільки що в КМДА до мене без особливої надії підійшов молодий чоловік, звуть Євген, - пише на сторінці групи «Врятувати Київ» в Facebook голова Незалежної профспілки працівників галузі земельних відносин України Дмитро Філіпчук. - Я сиджу тут один, як депутат на прийомі людей. Він з болем у голосі запитав: «Я Киянин, стою на Майдані вже тиждень, але хочу піти. Як же так можна, щоб у моєму місті зносили пам'ятники?» А от як ти йому поясниш, що це - наша історія і наше місто, і зносять пам'ятники люди, молодші за цей пам'ятник мінімум в три рази? Зробив усе, що міг, заспокоїв, запропонував підписатися на цю групу, запитав, чи готовий він збирати підписи з друзями біля метро ну і т.д. Він пішов зі словами: «Спасибі Вам, а то я з ким не поговорю, мене ніхто не розуміє». Саме заради таких киян не можна сидіти склавши руки!» - пише Філіпчук.

«Що за громадський туалет влаштували в нашому Києві? Яке ж вони мають право розтягувати бруківку і кидатися нею, заполоняти будівлі і перейменовувати їх? Пам'ятник валити, хто їм дав таке право і ким ці люди себе уявили? Де внутрішня культура і вихованість? Сьогодні пам'ятник, а завтра що?» - підтримує Філіпчука Ганна Стеценко.

Філіпчук повідомив, що збір підписів під зверненням киян до керівництва міста і країни відбуватиметься біля кожної станції метро, і закликав небайдужих до долі столиці людей проявити свою активну громадянську позицію.

«Збір підписів - біля кожної станції метро в Києві з вимогою не допустити подібного вандалізму в майбутньому. Якщо це зробити зараз і швидко, то це може спрацювати», - говорить активіст.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137