Польська прикордонна служба з початку грудня цього року на двох пунктах пропуску на кордоні з Україною виділила окремі смуги для тих, хто хоче приїхати до Польщі в рамках малого прикордонного руху, що значно прискорило його перетин, повідомили у прес-службі Прикордонної служби Польщі.

Окремі смуги діють на двох із семи автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, які розташовані у Львівській області: «Корчова-Краковець» і «Медика-Шегині».

В Прикордонній службі відзначили, що ідею створити окремі смуги для українців, які подорожують в рамках малого прикордонного руху, висловили самі її працівники, які працювали на «Корчова-Краковець», і в жовтні втілили її в життя спочатку у вигляді експерименту.

«Вже через місяць проведення відповідного аналізу виявило, що на смугах з картами малого прикордонного руху через кордон пропустили втричі більше людей і в 4 рази більше автомобілів, ніж на смугах, де проходить паспортний контроль», - відзначили в прес-службі.

Там додали, що більше 80% людей, які перетинають кордон з Польщею в Корчова, мають дозвіл на в'їзд на польську територію в рамках малого прикордонного руху, повідомляє «УНІАН».

Завдяки вдалому експерименту прикордонники вирішили перенести цей досвід також на пункт пропуску в Медиці, який є найбільшим на польсько-українському кордоні.

За даними прикордонників, за перші 11 місяців 2013 року цей пункт пропуску перетнули 2,4 млн. осіб з близько 10 млн., які скористалися п'ятьма пунктами пропуску, розташованими в Підкарпатському воєводстві.

Вони відзначили, що 44% всіх людей, які перетинали польсько-український кордон за цей період через ці пункти, мали дозвіл в рамках малого прикордонного руху.

У прес-службі зазначили, що прикордонний контроль в рамках малого прикордонного руху проводиться за допомогою мобільних терміналів і займає не більше 20 секунд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303