З початку масових акцій у Києві і до сьогоднішнього дня в Єдиному реєстрі досудового розслідування було зареєстровано 73 кримінальні провадження. Про це під час Телемарафону «Відкрита студія» в ефірі Першого Національного каналу заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

«Це і хуліганські дії, і масові заворушення, і опір співробітникам міліції, і посягання на життя співробітників міліції й інші склади злочину», - підкреслив він.

Коментуючи вчорашнє знесення пам'ятника Леніну, Татарів висловив припущення, що ця акція була спланованою, оскільки нею керували окремі політики: говорили, як до нього підходити, як накидати мотузку, як знімати пам'ятник і як його пошкодити. На даний момент з цього провадження проводиться розслідування за статтею про масові заворушення.

«Це допити свідків, які були на місці вчинення кримінального правопорушення, перегляд відео, в тому числі і з мережі Інтернет. Буде проведено і призначено низку експертиз», - пояснив представник МВС.

За словами Татарова, сьогодні міліція не проводила ні затримань, ні арештів. «Зараз слідство спрямоване на те, щоб встановити об'єктивні обставини вчинення кримінального правопорушення. Потрібно чітко сказати, хто його вчинив», - зазначив він, додавши, що тільки після цього можна буде говорити про подальший перебіг розслідування і про можливість притягнення до кримінальної відповідальності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137