Організаторам медпунктів у будівлі Київської міськадміністрації не завадило б переконатися у професійності тих людей, які надають першу медичну допомогу хворим та постраждалим людям. Ті, хто працює в цих медпунктах, порушують елементарні норми безпеки і створюють додаткові ризики для здоров'я людей.

Про це пише у своєму блозі Алла Шлапак, депутат Київради, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики. Її до будівлі КМДА запросили колеги-депутати для оцінки рівня медичного забезпечення учасників масових акцій. Депутат звертає увагу, що її вразила жахлива антисанітарія: люди ходять в туалет прямо в підвалі, але є більш серйозні речі. Люди, які не є медиками, «на око» ставлять діагнози, видають хворим пігулки і проводять медичні процедури, порушуючи елементарні правила безпеки.

«До столу, де роздають пігулки, підходить «кухар», порізав руку. Чи є у цього «кухаря» санітарна книжка, яка дає право працювати з продуктами, ми зараз говорити не будемо, - підкреслює Алла Шлапак, - але йому тут же, поруч з медикаментами починають робити перев'язку, не беручи до уваги, що кров може потрапити на медикаменти. За ним підходить ще один потерпілий, кілька днів тому він натер ноги до крові. Та ж картина: людина роззувається, знімає старі пов'язки з кров'ю і гноєм, і йому тут же - в безпосередній близькості від медикаментів - накладають нові бинти без належної обробки: чимось мазнули, забинтували і вільний. Старі бинти кидають в загальний мішок для сміття. Хоча кожному медику відомо, що такі відходи повинні збиратися і утилізуватися окремо», - описує ситуацію депутат Київради, яка ознайомилась з роботою медпунктів у будівлі КМДА.

Шлапак зазначає, що погана організація медичного обслуговування, антисанітарія, а також концентрація в центрі Києва величезної кількості безпритульних, які прийшли сюди у пошуках теплої ночівлі, безкоштовної їжі та одягу, створюють серйозні ризики для учасників політичних акцій. Фахівець звертає увагу, що зараз люди ризикують підчепити не тільки нешкідливу застуду або грип, але і більш серйозні хвороби, такі як туберкульоз або гепатит. Депутат рекомендує всім, хто зараз бере участь у євромайдані, після закінчення цих подій пройти серйозний медогляд, щоб не піддавати ризику не тільки власне здоров'я, але і здоров'я своїх близьких.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169