Під час проведення операції по звільненню заручника працівниками УМВС України в Миколаївській області затримано зловмисника, який намагався пограбувати ювелірний магазин у Миколаєві. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю УМВС області.

Згідно з повідомленням, 7 грудня близько 20 години в чергову частину Миколаївського міського управління надійшло повідомлення про те, що в ювелірному салоні зловмисник утримує жінку в якості заручниці.

По дзвінку сигналізації наряд державної служби охорони виїхав до ювелірного магазину, розташованого у Ленінському районі, і виявив, що в приміщенні перебуває чоловік, який захопив у заручниці співробітницю салону і погрожує предметом, схожим на пістолет.

Коли зловмисник побачив правоохоронців, він повернувся до приміщення ювелірного салону і оголосив про те, що не вийде доти, доки міліціонери не виконають усіх його вимог.

На місце події прибули наряди спецпідрозділів УБОЗ і «Беркут» УМВС, територію оточили співробітники міліції, вони й ініціювали проведення переговорів щодо умов звільнення заручниці. Переговори тривали до ранку.

Зловмисник вимагав надати йому автомобіль, який подали до салону. Працівники спецпідрозділу «Сокіл» УБОЗ УМВС затримали правопорушника під час спроби залишити місце події.

Жінку звільнили і доставили в лікарню швидкої медичної допомоги для проведення медичного обстеження, а зловмисника доставили у відділ міліції.

Як встановили правоохоронці, 26-річний чоловік почав готуватися до скоєння пограбування заздалегідь. Він вивчив графік роботи салону, з'ясував адреси проживання працівників магазину і одного вечора вирішив реалізувати всі свої задуми.

Він зустрів 43-річну працівницю магазину біля місця її проживання, змусив приїхати в магазин і зайти в приміщення салону. В цей час і спрацювала сигналізація, на що відреагували працівники державної служби охорони.

У грабіжника виявили та вилучили близько кілограма золотих виробів, які він вкрав у ювелірному салоні і сховав у своєму одязі.

Слідчим відділом Ленінського райвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.147 КК України (захоплення заручників), зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100