У зв'язку з різким погіршенням погодних умов в Україні ДАІ радить водіям утриматися від поїздок на особистому транспорті, особливо на далекі відстані. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

«Якщо ж все-таки виїхати вкрай необхідно, будьте уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою і безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків і дотримуйтесь порад Державтоінспекції. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби», - йдеться в повідомленні.

Також у ДАІ нагадали автовласникам про особливості експлуатації транспортних засобів у зимовий період.

«Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Подбайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектора, запас палива. Крім стандартних предметів (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса і домкрата), вам можуть стати у нагоді додатковий комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти «прикурювання», скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата. Не забувайте про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої в термосі, запишіть номери телефонів чергових частин ДАІ та аварійних служб», - відзначили в департаменті.

Також ДАІ закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху: не перевищувати швидкість, користуватися ременями безпеки, дотримуватися безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки).

«З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями», - порадили в ДАІ.

Згідно з повідомленням Гідрометцентру, 9 грудня в Україні очікується ускладнення погодних умов: у західних, північних та більшості центральних областей місцями сильний сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, хуртовини, снігові замети, пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25-30 м/с.

10 грудня прогнозується сніг, мокрий сніг, хуртовини, у східній частині сильний сніг (вночі та вранці на півдні мокрий сніг з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь); пориви північного, північно-західного вітру 15-22 м/с, в Криму та Приазов'ї місцями 25-30 м/с; у східній частині та в Криму снігові замети.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218