Повернення продукції української компанії Roshen («Рошен») на ринок Російської федерації залежить від того, наскільки швидко виробник наведе порядок з якістю згідно з російськими вимогами, заявив помічник прем'єр-міністра РФ Геннадій Онищенко.

«Як наведуть порядок, тоді все повернеться. Перепона одна - не пропускати неякісну продукцію», - заявив Онищенко в понеділок журналістам, відповідаючи на запитання про перспективи повернення продукції Roshen в РФ, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами помічника прем'єр-міністра, те ж саме стосується перспектив повернення молдавських вин до Росії. І тут, за оцінкою Онищенка, питання впирається в якість. «Це питання треба задавати молдаванам», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, ввезення в РФ кондитерських виробів Roshen з України заборонено після того, як Росспоживнагляд відібрав в торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення за якістю.

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Росспоживнагляд за підсумками візиту експертів в Україну у жовтні виявив, що продукція кондитерських фабрик корпорації Roshen не відповідає сучасним вимогам безпеки і якості.

Раніше планувалося, що Roshen відновить постачання своєї продукції на російський ринок, припинене з літа поточного року з метою проведення перевірок якості, до 1 грудня поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

86