Лідери української опозиції вже не ставлять умовою початку переговорів з владою для виходу з нинішньої політичної кризи відставку уряду, а готові погодитись на часткову зміну його складу.

Про це повідомляє TVN24 з посиланням на екс-президента Європейського парламенту Єжи Бузека, який учора в Києві зустрічався з українськими опозиціонерами.

Він зазначив, що українська опозиція готова до компромісу з владою і не має «далекосяжних вимог». «Вже не вимагають зміни уряду, лише часткового зміни його складу. Є дві базові вимоги: покарання винних у подіях минулого тижня і випустити всіх ув'язнених», - сказав Бузек, який представляє «Європейську народну партію» (ENP) і польську партію влади «Громадянська платформа» (РО).

Бузек назвав ці вимоги базовими для початку переговорів української опозиції з представниками влади, заявивши про готовність опозиціонерів піти на компроміс, який дозволив би Україні вийти з нинішньої кризи, передає «УНІАН».

Нагадаємо, у Києві та в інших регіонах України з 21 листопада тривають акції прихильників євроінтеграції, обурених рішенням Кабміну припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

452