Українські аграрії зацікавлені як у європейських, так і в східних ринках для збуту власної продукції.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк під час Телемарафону «Відкрита студія» в ефірі Першого Національного каналу.

За його словами, аграрний сектор для країни - це галузь, орієнтована на експорт. «Щороку ми відкриваємо нові ринки. Для нас сьогодні і Європа важлива, і східні партнери, СНД, Близький Схід, Перська затока, Китай, Корея», - пояснив Присяжнюк.

При цьому він зазначив, що європейський ринок залишається для нашої країни одним з найбільш пріоритетних. Міністр також підкреслив, що за останні три роки Україна подвоїла експорт аграрної продукції з 9 млрд доларів у 2010 році до 18 млрд доларів у поточному.

У той же час, відмічаючи важливість європейської інтеграції, міністр зауважив, що Україна повинна йти власним шляхом, зберегти цілісність, суверенітет і незалежність.

Крім того, міністр агрополітики звернув увагу на те, що у попередньої влади не вийшло привести Україну в Європейський союз, оскільки і тоді виникли певні питання: «У попереднього президента нашої країни вже була 100% можливість привести Україну в Євросоюз, підписати угоду про зону вільної торгівлі і зробити її повноцінним членом ЄС. Чому не зробили? Значить, "були певні підводні камені».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170