У працівників органів внутрішніх справ є оперативна інформація щодо провокацій з метою дестабілізації обстановки, запланованих під час проведення мирних акцій у столиці.

Про це заявив виконуючий обов'язки начальника Головного управління МВС України в місті Києві, генерал-майор міліції Мазан Валерій Борисович.

Він закликав громадян не піддаватися на провокації, не дозволяти втягувати себе в ситуації, пов'язані з порушенням громадського порядку. «Поважайте один одного і дійте згідно з чинним законодавством», - попросив він.

Також він звернувся до батьків з проханням убезпечити дітей від можливих несподіваних і неприємних ситуацій, які можуть виникнути через підбурювачів у місцях масового скупчення людей.

Мазан закликав усіх надавати в органи внутрішніх справ інформацію щодо осіб, які під час масових громадських акцій мають при собі предмети для нанесення тілесних ушкоджень (палиці, ланцюги, металеві прути і т.д.). Міліція готова і реагуватиме на всі звернення.

«Наша співпраця допоможе попередити будь-які спроби ускладнити ситуацію і нейтралізувати правопорушників. Я підкреслюю, що у разі порушень правопорядку, міліція діятиме відповідно до чинного законодавства. Ми будемо негайно реагувати, в рамках закону, на погрози працівникам правоохоронних органів і членам їхніх сімей», - акцентував він.

Крім того, начальник київського главку зажадав від своїх колег суворо дотримуватися вимог Присяги, не порушувати дисципліну і закон.

Нагадаємо, охорону громадського порядку в Києві під час сьогоднішніх масових акцій забезпечуватимуть майже 5 тисяч правоохоронців.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205