Слідство має докази провини двох осіб, відносно яких суд прийняв рішення про взяття під варту за організацію заворушень під Адміністрацією Президента 1 грудня, повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Так, заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров заявив, що слідчі органи проводять досудове розслідування за фактами скоєння мітингувальниками кримінальних правопорушень під час мирних зібрань. За клопотанням слідчих і за рішенням Шевченківського районного суду міста Києва дві людини були взяті під варту.

За словами Татарова, один з учасників безпосередньо сприяв незаконному заволодінню транспортним засобом із застосуванням погроз. Він також керував групою осіб з доставки грейдера до місця скоєння кримінального правопорушення, і, навіть, дії своїх однодумців записував на відеокамеру.

«Другий активний учасник перебував за кермом трактора і скоїв наїзд на працівників органів внутрішніх справ, тим самим загрожуючи їхньому здоров'ю та життю», - додав заступник начальника ГСУ і підкреслив, що за клопотанням слідчих цим зловмисникам у Шевченківському районному суді міста Києва обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

«Наразі слідчі мають у своєму розпорядженні докази провини цих людей у вигляді показань свідків, потерпілих, вилучення речових доказів з місця події, чітких відеозаписів, на яких видно, хто і як на вулиці Банковій керував грейдером, і як здійснювалося це правопорушення», - зазначив Татарів.

Нагадаємо, крім активіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзіндзя, під варту взято ще двох підозрюваних - «його помічників». Їм обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін 2 місяці.

Таким чином, у ніч на суботу заарештовано ще трьох людей, які, за версією слідства, мають відношення до масових безладів на Банковій 1 грудня.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 грудня невідомі зробили спробу штурму Адміністрації Президента, після чого було затримано дев'ятьох порушників громадського порядку.

Суд прийняв рішення про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1418