Сьогодні українські політики повинні припинити кидатися гаслами, а замість цього сісти за стіл переговорів і почати конструктивний діалог. Таку думку висловив голова парламентської фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов в прямому ефірі програми «Шустер LIVE».

«Усі політики, з якими мені довелося зіткнутися останнім часом, теж підкреслювали тільки одне: що вирішувати ситуацію потрібно тільки політичними методами і тільки за столом переговорів. Тому я дуже сподіваюся, що в кінцевому підсумку всі прийдуть до того, що сядуть за стіл переговорів - і ми знайдемо ту формулу, яка дозволить зупинити ескалацію напруженості в нашій державі», - сказав Єфремов.

Так народний депутат прокоментував озвучену напередодні спільну заяву трьох українських президентів - Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми і Віктора Ющенка. Нагадаємо, що колишні глави держави звернулися до громадськості з закликом не допустити ескалації конфлікту.

Єфремов акцентував увагу на тому, що у кожного з президентів під час правління країною були свої проблеми, перш за все - економічні. «Сьогодні ми пішли шляхом економічних реформ. Ми три роки йшли цим шляхом. Так, вони важкі. Реформи одразу не виходять - треба щось зруйнувати, а потім на базі цього створити. Гаслами кидатися дуже просто. Я ж не хочу про базу говорити, з якої починали... Але ж база негативна... Взагалі, жодна країна реформи не проводить при негативній базі. Тому, якщо ми дійсно хочемо для своєї держави гарного майбутнього, то ми повинні подивитися, чому це відбувається в державі, а не кидатися тими гаслами, які є на сьогоднішній день», - заявив політик.

Він також зазначив, що не зовсім розуміє, які організації, і з якою метою підтримують мітингувальників. «Ось чому ті люди, які сьогодні приходять на Майдан, вони працюють або не працюють, навчаються або не навчаються, говорять про те, що платять або не платять, говорять - забезпечуються повністю за рахунок людей, кияни приходять і дають там щось. Ну, колеги, 10%, те, що приносять дійсно люди чесно і сумлінно, і так, це так. Але 90% - це спонсорські речі», - сказав глава парламентської фракції Партії регіонів.

Як раніше повідомляв ForUm , після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Раніше Єфремов заявив, що в переговорах більшості і опозиції у Верховній Раді намітився прогрес.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145