Європейський парламент наступного тижня ухвалить резолюцію щодо подій в Україні.

Про це заявив координатор з міжнародних питань групи Європейської народної партії в Європарламенті Хосе Ігнасіо Салафранка під час брифінгу в Будинку профспілок, де знаходиться Штаб національного опору.

Він підкреслив, що європейські депутати солідарні з громадянами України, які виступають за європейську інтеграцію і проводять мітинги в Києві та регіонах.

«Ми хочемо сказати, що українські громадяни не одні. Мільйони людей підтримують європейську перспективу України, і ми також маємо бажання її підписати. Ми з повагою ставимося до відваги людей, які стоять за демократію, мир і об'єднання... Наступного тижня Європарламент ухвалить резолюцію по Україні», - цитує євродепутата «УНІАН».

Салафранка повідомив, що сьогодні група європарламентарів побувала в лікарнях і поспілкувалася з постраждалими під час розгону євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226