Директор столичного департаменту охорони здоров'я Віталій Мохорєв підтвердив, що причиною смерті чоловіка, труп якого знайшли нещодавно біля Майдану Незалежності, стала відкрита форма туберкульозу. Про це він заявив під час Телемарафону «Відкрита студія» в ефірі Першого Національного каналу.

«Дійсно, до чергової бригади швидкої допомоги звернувся перехожий і сказав, що людина лежить за Майданом Незалежності. Бригада швидко вийшла на місце і, на жаль, констатувала смерть. Тіло доставили на судову експертизу. І за попередніми висновками можу сказати, що смерть настала через фіброзне розкладання, яке пов'язане з туберкульозним станом. Це чоловік з Львівської області, без постійного місця проживання. На жаль, стався внутрішній крововилив, що і призвело до смерті. Ніяких ознак насильницької смерті не встановлено», - заявив Мохорєв, повідомляє «Gazeta.ua».

При цьому він зазначив, що за весь час акцій протесту (з 30 листопада) було вже близько 400 звернень лише від самих мітингувальників.

«Не можу сказати, що це були виключно травми. Ми фіксуємо звернення, пов'язані із застудою, у нас зафіксовано кілька пневмоній, гострих респіраторних захворювань, через які госпіталізували людей, судоми, гіпертонічні кризи», - сказав Мохорєв.

Глава департаменту охорони здоров'я також звернув увагу, що епідеміологічна ситуація у столиці викликає тривогу: «Хоча до епідпорогу ще є певна відстань, але за останній тиждень збільшення захворюваності ми фіксуємо вже на рівні 6%. Це дуже суттєвий відсоток. Тому в умовах погіршення погодних умов наше завдання - зробити все, щоб запобігти поширенню інфекції».

Мохорєв також додав, що побоювання викликає і ситуація з поширенням захворювань серед людей, які знаходяться в будівлі КМДА. Адже там спостерігається велике скупчення народу.

Як раніше повідомляв ForUm , 6 грудня на Майдані Незалежності в Києві виявили труп чоловіка.

Судово-медична експертиза встановила, що він помер від туберкульозу легенів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143