Українські студенти, які сьогодні виступили на підтримку євроінтеграції, вже завтра розчаруються, впевнений лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук. Про це політик написав у своєму блозі на сайті «Кореспондент».

Лідера «Українського вибору» не дивує те, що студенти підтримують євроінтеграційний курс, адже, на його думку, вони вірять тим політтехнологам, які «розповідають байки про принади життя в Євросоюзі: престижні посади, високі зарплати, соціальні гарантії, гідний рівень життя і т. д. і т. п.». «Тільки ось «опозиційні» рупори майдану не говорять їм найголовнішого - в ЄС повальне молодіжне безробіття», - підкреслив автор блогу.

Свої висловлювання Медведчук підтвердив статистичними даними: «В Латвії рівень зайнятості молоді в першому півріччі 2013 року становив 30%, в Ірландії - 29%, Бельгії - 24%, Болгарії - 21%, Хорватії - 14%. Найгірше в Греції, там забезпечені роботою тільки 12% молодих людей».

Зазначимо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель також заявляла про високий рівень безробіття серед молоді у ЄС. Навіть у найбільш благополучних у цьому відношенні Нідерландах не мають роботи 37% молоді, у Данії - 45%, в Австрії - 47%.

«Сьогодні Євросоюз переживає важкі часи, йому потрібна дешева робоча сила».

Проєвропейськи налаштованій молоді варто тверезо оцінити перспективи працевлаштування в Євросоюзі. Зростання безробіття в ЄС означає, що українці можуть претендувати лише на найбільш низькооплачувану роботу, що не вимагає кваліфікації, і у політиків, які прирікають наших молодих людей на це, воістину немає голови», - написав лідер «Українського вибору».

Він упевнений, що українські студенти,  які сьогодні виступили на підтримку євроінтеграції, дуже швидко розчаруються. «Міф про щасливе майбутнє рано чи пізно зникне, а люди відчують себе обдуреними, як це було в 2004 році», - підсумував Медведчук.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308