За минулий тиждень захворюваність на грип в Україні збільшилася на 17,4%, що призвело до остаточного перевищення епідеміологічного порогу в усіх регіонах країни без винятку. Про це повідомило джерело в Міністерстві охорони здоров'я.

За його словами, найбільш серйозна ситуація сьогодні складається в центральній частині країни, особливо в українській столиці, де процес поширення вірусу ускладнюється великою міграцією людей з різних регіонів, які зібралися для участі у масових протестних акціях, повідомляє «Gazeta.ua».

Так, за повідомлення «ИТАР-ТАСС», тільки за четвер, 5 грудня, з симптомами грипу до лікарів київської «швидкої допомоги» звернулися 28 мітингувальників.

Як відомо, грип найбільш небезпечний своїми мутаціями. Сумно відомий штам H2N2 (азіатський грип) хоча вже й сприймається більшістю населення планети як несмертельний, але за останніми дослідженнями американських вчених, він все ще становить небезпеку для літніх людей. Для молоді небезпечна інша мутація, яку також можуть виявити в Україні. Йдеться про штам H7N9, який вже вирує  у Південній і Південно-Східній Азії.

Так, у понеділок, 2 грудня, влада Гонконгу зафіксувала перший випадок смертельних наслідків вірусу грипу H7N9, після чого 17 людей, які контактували з носієм вірусу, помістили в карантин. У п'ятницю, 6 грудня, керівництво країни підтвердило другий випадок захворювання цим штамом грипу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162