В інтерв'ю радіо «Ехо Москви» лідер Громадського руху «Український вибір» розповів, що ніколи не був противником європейських принципів і стандартів.

Політик підкреслив, що в Україні повинні бути реалізовані багато європейських норм життя: «На відміну від тих політиків, які називають себе євроінтеграторами, я у великій політиці поводив себе як європейський політик - і в якості одного з керівників в парламенті, і коли був народним депутатом, і коли був главою адміністрації».

Медведчук нагадав, що є автором конституційної реформи, яка передбачала переведення України на європейську модель правління - парламентсько-президентську.

Крім того, лідер «Українського вибору» зазначив, що сьогодні Громадський рух «Український вибір» виступає за принципи прямої демократії як європейську модель участі громадян в управлінні країною.

«Ми також виступаємо за федеративний устрій країни, що великою мірою теж є європейською нормою. Ми виступаємо за зміни відносин між громадянином і владою, це теж по-європейськи. Ми вважаємо, що всі перераховані норми повинні бути реалізовані в нашій країні», - стверджує Медведчук.

Але він проти того, щоб перетворювати Україну в колонію економіки Євросоюзу. «Коли європейську інтеграцію визначають як підписання Договору про Зону вільної торгівлі з ЄС, економіка якого знаходиться десь у космосі, а ми - десь у безодні, і хочуть нас об'єднати на рівних умовах, то це означає колоніальну економічну залежність, знищення національної економіки України. Я категорично проти цього», - підкреслив Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199