Уряд має намір незабаром направити державний бюджет на 2014 рік до Верховної Ради на затвердження. Про це розповів міністр доходів та зборів України Олександр Клименко під час Телемарафону «Відкрита студія» в ефірі Першого Національного каналу.

«Ми сьогодні відпрацьовуємо ті варіанти, щоб чітко розуміти картину 2014 року і ті ризики, які можуть виникнути. І сьогодні ми вже бачимо, як їх можна уникнути», - сказав Клименко.

За словами міністра доходів та зборів, його відомство вже подало в Міністерство фінансів всі розрахунки, що стосуються податкових і митних питань, в тому числі і єдиного соціального внеску. При цьому Клименко висловив упевненість, що бюджет України на 2014 рік буде прийнято: «Я вважаю, що уряд чітко сформулює їх (ризики. - Ред.) та в дуже стислі терміни відправить бюджет у Верховну Раду. І я сподіваюся, що він буде прийнятий».

Коментуючи паузу, яку взяла Україні в питанні підписання Угоди з ЄС, Клименко пояснив, що припинення - це можливість більш якісного діалогу, спрямованого на захист українських підприємців. При цьому він зазначив, що це не означає припинення роботи в цьому напрямку.

«Наприклад, ми сьогодні спілкуємося з профільним комісаром з митних і податкових питань. У нас є дорожня карта, де ми чітко прописали питання податкового та митного блоку, над якими сьогодні працюємо», - розповів він.

Клименко також заявив, що українська сторона на сьогоднішній день працює над таким важливим для бізнесу питанням, як Уповноважений економічний оператор. Він дасть можливість вітчизняним підприємцям економити час і гроші, щоб просувати свої товари на європейських ринках.

У розмові з ведучим, Клименко підкреслив, що ситуація, яка склалася в Україні, зокрема на столичному Майдані Незалежності, не позначилася на роботі його відомства - воно сьогодні забезпечує стабільну роботу в державі.

«Всі митні пункти пропуску працюють, сервісні центри обслуговування платників податків працюють. Вони надають адміністративні послуги, надають консультації», - розповів він, додавши, що державний бюджет має стабільні надходження.

У той же час, за словами міністра доходів та зборів, заклики окремих мітингувальників відмовитися від сплати податків на користь потреб регіонів є безглуздими і можуть загострити нинішню ситуацію.

Крім того, Клименко висловив подяку тим громадянам України, які виконують свій громадянський обов'язок і платять податки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166