У сутичках з боку опозиції беруть участь спеціально підготовлені бойовики, які, можливо, не тільки провокують «Беркут», але і калічать учасників мирних мітингів, кидаючи в них каміння і арматуру. Про це заявив народний депутат Олег Царьов після відвідування у 17-й лікарні Києва поранених співробітників правоохоронних органів і цивільних осіб, постраждалих в ході останніх подій на Майдані та біля Адміністрації Президента.

«Ми приїхали в цю лікарню разом з депутатом Оленою Бондаренко. За словами лікарів, до нас тут не було народних депутатів, ні від влади, ні від опозиції, - розповідає Царьов. - На сьогоднішній момент у лікарні залишилося двоє учасників побоїща в ніч з 30 листопада на 1 грудня. Це хлопчик-студент, якому зробили трепанацію черепа. І жінка 53 років. Хлопчик не бачив, хто проломив йому голову. Він не стояв в перших рядах. Не виключено, що це був камінь, що летів з натовпу. З жінкою ми, на жаль, не змогли зустрітися», повідомляє «From-UA».

Але при цьому, за словами Царьова, в лікарні перебувають десятки скалічених міліціонерів, багато з них у важкому стані. «Комусь проткнули арматурою рот, зламали щелепу, вибили зуби. 19-річному пацану, який стояв перед Адміністрацією Президента, перебили ногу. Це солдат строкової служби з військової частини в Ірпені. Віку мого сина. Іншому хлопцю, у якого навіть палиці і шолома не було, проломили каменем череп. Йому видалили лобову кістку. Цей хлопець не брав участі ні в яких силових акціях проти мітингувальників. Вони йшли колоною, повертаючись від АП, і побачили, як біля пам'ятника Леніна невідомі бойовики били 15 «беркутів». Заступилися за них. Беззбройні. І були найжорстокішим чином побиті», - зазначив нардеп.

Депутат повідомив, що поранені працівники міліції показали йому десятки фотографій з «поля бою», зроблені на мобільні телефони, де чітко видно, як їх б'ють і намагаються вбити бойовики, найняті опозицією. «Це кадри - як з війни: залиті кров'ю носилки, залиті кров'ю обличчя, - обурюється Царьов. - Чому цих кадрів немає в ЗМІ, я не розумію...»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295