Версія опозиції про те, що кривавий штурм на Банковій організували провокатори влади, не відповідає дійсності. Про це на прес-конференції в Києві заявив народний депутат України Олег Царьов.

За його словами, в ніч з четверга на п'ятницю було затримано дві людини, які керували «штурмовим грейдером» біля Адміністрації Президента. Те, що саме ці люди викрали грейдер і перебували на ньому, абсолютно достовірно встановлено з допомогою наявних у розпорядженні слідства фото - та відео матеріалів.

«З екранів телевізорів нам вселяють, що влада виставила провокаторів на Банковій, які організували криваве зіткнення з «Беркутом» і солдатами внутрішніх військ, що стояли в оточенні. Але вже доведено, що це неправда», - каже Він, повідомляють «Версії».

«Можна говорити все що завгодно, але кадри «хлопці на тракторі» облетіли всі світові ЗМІ, і дуже просто, звіривши фотографії затриманих і людей на тракторі, переконатися, що це саме вони. Відповідь тут очевидна», - упевнений Царьов.

Царьов відзначає невластиву опозиційним лідерам активність у звільненні затриманих. Якщо на всі попередні арешти учасників зіткнень опозиційні лідери реагували мляво, ніхто з них не з'явився в суді, то затриманих у справі про викрадення грейдера намагалися звільнити силою.

«Вожді опозиції розуміють, що, відбивши цих людей, вони зможуть зберегти ту версію, яку весь цей час висували. А саме - провокації влади. Але якщо затримані дадуть свідчення і визнають, що вони працювали на опозицію і команду її лідерів, стане очевидним неправдивість цих заяв», - сказав він.

Таким чином, вважає депутат, буде підірвано довіру і до інших заяв лідерів опозиції. «Де гарантія, що, обманюючи в даному випадку, вони не обманюють в усьому? Причому, не тільки народ України, але й світову громадськість?» - зазначив Царьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387