Президент України Віктор Янукович обговорив з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у Сочі підготовку угоди про стратегічне двостороннє партнерство, а також дорожню карту щодо усунення суперечностей у торговельно-економічних режимах. Про це, як повідомляє прес-служба Кабміну, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю іноземним ЗМІ.

«Наш Президент, повертаючись з Китаю, зробив зупинку в Сочі, де відбулася зустріч, про яку була заздалегідь досягнута домовленість. Мова йде про підготовку великої угоди про стратегічне партнерство з Російською Федерацією, додатком до якого буде так звана дорожня карта, що усуває наші суперечності в торговельно-економічних режимах. У тому числі Президент продовжує роботу по формуванню наших відносин у газовій сфері», - повідомив Азаров.

При цьому він зазначив, що Україна і Російська Федерація налаштовані на те, щоб у двосторонніх відносинах повністю усунути ті суперечності, які накопичилися за останні три з половиною роки, включаючи найголовніші суперечності - це розбіжності за контрактом на постачання газу і порушення двосторонньої виробничої кооперації.

«І така робота зараз ведеться», - підкреслив Азаров.

Нагадаємо, 6 грудня прес-служба Президента України повідомила, що Янукович і Путін обговорили питання торговельно-економічної співпраці в різних галузях економіки та підготовку майбутнього договору про стратегічне партнерство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344