Як влада так і опозиція повинні утриматися від радикальних сценаріїв розвитку ситуації на євромайдані, оскільки це вигідно, насамперед, спецслужбам інших держав. Про це заявив керівник Аналітичної групи ім. Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

«Зараз від обох сторін конфлікту звучать заклики до радикальних дій: одні кажуть, що зачистять від демонстрантів Київраду знаменитим «Беркутом», другі - що візьмуть штурмом Межигір'я, треті удаються до крайніх заходів. При цьому всі лякають один одного підкинутими трупами, - сказав він. - Водночас, мало хто усвідомлює, що продукувати подібні сценарії розвитку ситуації можуть агенти впливу спецслужб іноземних держав, яких в Україні чимало і яким вигідна дестабілізація України для її подальшого розподілу».

Експерт констатує, що вже нормою стало обговорення переваг життя в тій чи іншій частині України після її «розподілу».

«Фейсбук просто гуде від роздумів про те, в якій Україні буде краще жити – «білоруській» чи «югославській» - без демократії, але в одній країні, чи з демократією, але в різних, - підкреслив він. - Саме цього і домагаються наші «добрі сусіди» з Москви, які, очевидно, потирають руки від задоволення, бачачи настільки радикальне протистояння українців».

«Але українцям - представникам обох сторін конфлікту - все-таки варто розуміти, що зараз, очевидно, грають не вони, а ними», - резюмував експерт.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1285