У Росії багато пілотів цивільної авіації літають з фіктивними дипломами, повідомили в Слідчому комітеті РФ.

Так, головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації продовжує розслідування у кримінальній справі, порушеній за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що з необережності призвело до смерті двох або більше осіб), за фактом катастрофи літака «Боїнг-737» в Казані.
В рамках кримінальної справи слідчі продовжують встановлювати обставини навчання та перепідготовки членів екіпажу «Боїнга».

На сьогоднішній день встановлено, що командир літака Рустем Саліхов мав спеціальність штурмана повітряного судна, а потім він нібито одержав свідоцтво пілота комерційної авіації в одному з авіаційних навчальних центрів, ліцензованих Федеральним агентством повітряного транспорту (Росавіацією).

У слідства виникли сумніви щодо законності діяльності зазначених авіаційних навчальних центрів, які в даний час ліквідовані. У зв'язку з цим сьогодні Головне слідче управлінням СК Росії в низці департаментів Росавіації проводить обшуки, пов'язані з вилученням документації, що стосується діяльності даних навчальних центрів. Після завершення обшуків слідчі допитають керівників цих департаментів.

Крім того, на сьогоднішній день завершено ідентифікацію останків загиблих в авіакатастрофі, встановлено приналежність останків всіх 50 осіб. За результатами проведеної експертизи ознак наркотичного або алкогольного сп'яніння в крові пілотів не виявлено.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 листопада в міжнародному аеропорту «Казань» при посадці зазнав аварії літак «Боїнг» рейсом «Москва-Казань». Під час аварії загинули 44 пасажири і шість членів екіпажу.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що на борту «Боїнга», що зазнав аварії в аеропорту Казані, була громадянка України.

Як стало відомо, командир літака, що розбився в Казані літака «Боїнг-737» до трагедії жодного разу не виконував маневр відходу на друге коло в реальному польоті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159