Про пріоритети у зовнішньополітичному курсі країни і розвитку економічних галузей у контексті євроінтеграції розповіли міністри українського уряду під час зустрічей зі студентами столичних вузів.

Так, у ході зустрічі з представниками студентської ради Національного університету фізичного виховання і спорту України міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков висловив подяку всім за прояви громадянської позиції щодо євроінтеграційного курсу країни.

При цьому він пояснив, що уряд зробив паузу в євроінтеграційному процесі у тому числі з метою, щоб після підписання угоди про асоціацію студенти могли продовжувати навчання й отримати роботу за спеціальністю після закінчення ВНЗ.

У свою чергу міністр закордонних справ Леонід Кожара на зустрічі з групою студентів Київського національного лінгвістичного університету заявив, що євроінтеграція є природним, логічним і безальтернативним курсом для України.

Разом з тим керівник зовнішньополітичного відомства зазначив, що кризові явища у світовій економіці, різке скорочення торгівлі з Росією, а також непомірно висока ціна на російський природний газ змусили уряд тимчасово призупинити підготовку до підписання Угоди.

«Ця пауза потрібна для нормалізації торговельно-економічних відносин з Росією, вирішення всіх проблемних питань у відносинах як з ЄС, так і з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ. Всі ці питання найближчим часом будуть врегульовані і Угода про асоціацію безсумнівно буде підписана», - зазначив він.

Міністр регіонального розвитку та будівництва Геннадій Темник на зустрічі зі студентами Київського національного університету будівництва і архітектури заявив, що на сьогоднішній день Україна експортує 72% будматеріалів і виробів в країни СНД, а 80% будматеріалів імпортується з країн ЄС.

«І якщо ми говоримо про євроінтеграцію, ми, в першу чергу, повинні розуміти, що буде з нашими виробниками, куди вони збуватимуть свою продукцію? Ми не можемо втратити важливі для українських виробників ринки, інакше отримаємо закриття підприємств, безробіття та соціальну напругу в суспільстві», - сказав міністр.

У свою чергу міністр промислової політики України Михайло Короленко під час спілкування зі студентським активом Національного авіаційного університету України подякував студентам за те, що вони не дозволили політичним партіям затягнути себе під партійні прапори.

Продовжив цю тему в ході зустрічі з представниками студентського самоврядування КНУ імені Тараса Шевченка і міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

Зокрема, він зазначив, що деякі учасники протесту намагаються погрожувати студентам - контрактникам зі Східних і Південних регіонів, що «ось ми вам покажемо, ми вас потім відрахуємо, коли будемо у владі, за те, що ви не ходили на євромайдан».

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов закликав студентів повернутися в аудиторії на навчання і запевнив, що покарань з боку адміністрацій ВНЗ або Міносвіти за участь у євромайдані не буде.

«

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234