Міністерство аграрної політики та продовольства вже приступило до розробки Державної програми розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк в інтерв’ю інформаційному агентству «УНІАН».

«Створюючи Стратегію, ми керувалися не принципами планової економіки, такими як «даєш врожай! даєш план!», а намагалися розробити умови для інвестування, проживання на селі, умови для того, щоб бізнес міг взяти на себе певну частину соціального забезпечення села», – повідомив глава відомства.

За його словами, відповідно до Стратегії, головне завдання – докласти всіх зусиль для підтримки дрібнотоварного та середньотоварного виробника і збереження українського села.

При цьому міністр зазначив, що Стратегія розроблялася протягом року. До її створення були залучені громадські організації, різноманітні міжнародні структури. Наразі ж активно проводяться узгоджувальні наради, зокрема, з профільними асоціаціями, для розробки Державної програми розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року. Саме цей документ передбачатиме конкретні механізми та способи реалізації Стратегії. Програму планують презентувати у 2014 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187