Європа не зацікавлена в дестабілізації ситуації в Україні. Серйозні європейські експерти наполягають на тому, що влада, опозиція і громадськість повинні сісти за стіл переговорів. Про це заявив керівник Аналітичної групи їм. Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

«Сьогодні навіть президент парламентської асамблеї ОБСЄ і глава зовнішньополітичної служби Євросоюзу закликали українську владу і опозицію до переговорів. Однак ці переговори повинні вестися не тільки за участю цих суб'єктів, але і народу, який вийшов на вулиці, - заявив він. - Причому підкреслю: народ вийшов не через опозицію, а через не зовсім правильно роз'ясненої ситуації з євроінтеграцією і ще більше незрозумілого інциденту з розгоном демонстрантів з Майдану».

На думку експерта, під час переговорів на певні компроміси повинні піти всі сторони, що беруть участь у сьогоднішніх подіях. «Тобто, влада має покарати винних у побитті студентів, вирахувати провокаторів, які влаштували побоїще на Банковій і - для запобігання подальшої ескалації конфлікту - відшукати, нарешті, всіх зниклих без вісті під час останніх акцій», - підкреслив експерт.

«Опозиція повинна зняти блокаду і відмовитися від радикальних закликів, а громадськість через своїх представників повинна пояснити як першим, так і другим, що з нею потрібно рахуватися. Тільки при таких розкладах ситуацію можна вирішити мирним шляхом», - резюмував Кучерук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243