Вихід з кризової ситуації можливий тільки шляхом переговорів і компромісів. Силовий сценарій нікому в Україні не потрібен, тому що він призведе до розпаду країни. Про це заявив політолог Євген Магда.

Експерт констатує, що владі сьогодні важливо зрозуміти, з ким домовлятися: з опозицією чи народом.

«Сьогодні у лідерів опозиції такої готовності немає. По-перше, вони бояться, що їх можуть не зрозуміти маси протестуючих; по-друге, вони мають свої інтереси, переслідують різні цілі і не здатні сформулювати чітку позицію і пропозиції, крім протестних закликів і гасел; по-третє, вони не зацікавлені в тому, щоб народ на Майдані висунув нових лідерів», - зазначив він.

На його думку, невизначеність ситуації сьогодні підстьобує гарячі голови до силового варіанту.

У зв'язку з цим Магда висловив переконання, що владі необхідно або максимально зблизитися з людьми, або дозволити їм висунути нових лідерів, які і поведуть діалог з владою.

«Суспільство змінилося і виросло, і розмовляти з ним виключно в чорно-білому кольорі непродуктивно. Взагалі нинішній Майдан не можна фарбувати в один колір, надворі не 2004 рік, і на Майдані стоїть дуже клаптева суспільство. І з ним необхідно знаходити компроміс на основі реалістичних ініціатив і взаємних кроків назустріч», - додав політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211