У 2013 році Національний банк України створив більш сприятливі монетарні умови для діяльності банків. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

«Грошово-кредитна політика в цілому дещо пом'якшилася, зорієнтувалася в бік стимулюючої», - заявив він.

Сугоняко підкреслив, що до подібних заходів потрібно було вдатися ще пару років тому, і завдяки цій політиці покращилася ліквідність, ставки на міжбанку, кредитні ставки і ставки за депозитами знизилися.

Як відзначили в прес-службі Асоціації, грошова база банківської сфери за 9 місяців поточного року збільшився на 42,5 млрд. грн. (17,3%), а грошова маса - на 143,6 млрд. грн. (19,7%).

За словами Сугоняко, депозити резидентів в банках за 10 місяців 2013 року виросли на 75,4 млрд. грн. (13,2%), кредитний портфель, без урахування міжбанку і нерезидентів, з початку року виріс на 7%, а кредити не фінансовим корпораціям на 8,2%.

Що стосується кредитування не фінансових корпорацій, Сугоняко відзначив збереження і посилення домінуючого становища торгівлі на фоні інших секторів економіки. За його словами, тут приріст кредитів склав 24,3 млрд. грн. (11%). У той час як приріст кредитування усіх галузей переробної промисловості склав 7,8 млрд. грн. (6,2%).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163