Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов закликав студентів повернутися в аудиторії на навчання і запевнив, що покарань з боку адміністрацій ВНЗ або Міносвіти за участь у євромайдані не буде. Про це він заявив під час зустрічі зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету та Київського національного університету технологій та дизайну.

Арбузов пообіцяв, що Міністерство освіти і уряд створять спеціальну комісію і проаналізують звернення на гарячу телефонну лінію уряду, куди студенти можуть поскаржитися у разі здійснення на них тиску за участь в акціях протесту.

«Ми організуємо комітет при Кабінеті Міністрів, щоб всі студенти могли туди звертатися у разі тиску на них (за участь у масових акціях. - Ред.). Ми це зробимо, ми доручимо створити такий комітет при Міністерстві освіти, а при уряді проаналізуємо звернення на гарячу телефонну лінію, на яку студенти можуть звертатися. Я думаю, це потрібно зробити. Щоб студенти могли зараз повернутися на пари і не боятися покарання», - сказав Арбузов, відповідаючи на запитання студентів про можливе застосування санкцій до студентів за участь в масових акціях протесту і пропущені у зв'язку з цим пари.

Перший віце-прем'єр сказав, що країна, і зокрема студенти, повинні повернутися до нормального життя, роботи та навчання, інакше соціально-економічна ситуація в зв'язку з цим може погіршитися.

«Що буде далі, якщо це (акції протесту та страйки. - Ред.) не припиниться? Це проблема. На виплату зарплат вистачить на якийсь період, далі країна повинна працювати. Студенти не вчаться, люди не працюють, ВВП не зростає, товарообіг знижується. Тому, однозначно, потрібно докласти максимум сил, щоб всі заспокоїлися, всі повернулися в свої аудиторії, на свої робочі місця», - сказав Арбузов.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

У Києві мітингувальники, крім акції на Майдані Незалежності, пікетують Кабмін, Верховну Раду, міністерства.

Крім того, під контролем мітингувальників перебувають будівлі КМДА та Будинку профспілок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208