Євромайдан сам розійдеться після того, як побачить реальні кроки для забезпечення підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, упевнений перший президент України Леонід Кравчук.

«Я не знаю, як розпустити Майдан, тому що його не скликав - люди самі прийшли. Те, що до Майдану прийшли три лідери опозиції, зовсім не означає, що вони його скликали», - зазначив Кравчук на прес-конференції в четвер.

На його думку, на сьогоднішній день «складність Майдану в тому, що він не має єдиного лідера, якого б слухав».

Він зазначив, що в 2004 році авторитетом для Майдану був Віктор Ющенко і люди слухалися його.

«Зараз немає такого авторитетного лідера, якого б послухав Майдан, і це небезпека», - додав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На його думку, на даний момент необхідно вирішити проблему з покаранням тих, хто був причетний до розгону євромайдану 30 листопада, а також організувати загальнонаціональний круглий стіл щодо пошуку шляхів виходу з ситуації, і вжити конкретні кроки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

«Тоді Майдан сам розійдеться», - сказав він.

При цьому Кравчук вважає, що Президент України Віктор Янукович не повинен йти у відставку, оскільки він є легітимно обраним і повинен пропрацювати до 2015 року.

Кравчук також вважає, що на сьогоднішній день немає підстав для відставки прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Водночас, він вважає за необхідне зміцнити кадровий склад Кабінету Міністрів, в першу чергу в блоці, відповідальному за євроінтеграційний процес.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

В той же день невідомі здійснили спробу штурму Адміністрації Президента.

Також мітингувальники захопили будівлю КМДА та Будинку профспілок.

Акція протесту на Майдані Незалежності в Києві триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

616