Єдиний цивілізований спосіб виходу з політичної кризи полягає в необхідності почати переговори опозиції з владою. Таку думку висловив глава Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

На думку політолога, на даний момент як опозиція, так і влада загнали себе в глухий кут. Взаємні неприйнятні ультиматуми не можуть сприяти вирішенню політичної кризи в Україні.

«Переговори на даний момент є єдиним правильним і цивілізованим вирішенням проблеми. Однак вони можливі тільки за участю посередників. Без них сторони самостійно не почнуть діалог. Наприклад, ніхто не сяде з Азаровим за стіл переговорів після вчорашньої заяви про те, що на Майдані були одні провокатори і не було студентів. Опозиція також висуває неприйнятні для влади ультиматуми», - підкреслив Фесенко.

Політолог вважає, що на даний момент грамотний діалог з опозицією намагається налаштувати перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, який би міг виступити в переговорах в якості уповноваженої особи від уряду. Хтось повинен бути ще від Адміністрації Президента і парламенту.

У свою чергу, враховуючи недовіру один до одного трьох опозиційних лідерів, всі троє можуть взяти участь у діалозі.

«Але повторюся, що організувати такі переговори не вийде без європейських посередників. Ними могли б стати представники ОБСЄ або Ради Європи. Міг би стати Кваснєвський або Янгланд, - люди, які добре знають політичну обстановку в країні», - зазначив Фесенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253