Представники опозиції, які експлуатують протестні настрої у суспільстві у власних політичних інтересах, не зацікавлені у конструктивному діалозі з владою про шляхи вирішення актуальних для країни проблем.

Таку думку висловив економіст Владислав Старинець, зазначивши, що лідери опозиції діють за принципом «чим гірше, тим краще», що в кінцевому підсумку може призвести не лише до розколу в суспільстві, але і до виникнення економічних проблем в країні, відповідальність за які опозиція на себе не візьме. Експерт додав, що політичні гасла опозиції романтизували саму ідею асоціації з ЄС і створили в суспільстві невиправдані очікування.

«Завищені очікування суспільства від того, що Україна буде пов'язана асоціацією з Європою, вилилися в «євромайдан». Неминучий крах цих очікувань з часом призведе до «анти-євромайдану». Такого ж, який відбувся в Греції, Іспанії, Португалії, Болгарії та інших країнах, які пережили гостру економічну кризу і відчули на собі жорсткість економічної та соціальної політики ЄС. Тому українська опозиція повинна припинити спекуляції і дії за принципом «чим гірше, тим краще». Вона повинна бути готова відповісти перед виборцями за свої дії», - сказав Старинець.

Експерт зазначив, що влада зараз готова до діалогу, але, швидше за все, це буде діалог із суспільством, тому що лідери опозиції висувають умови поза правового поля, діють методами силового тиску і переслідують особисті політичні цілі.

«Позиція влади сформульована гранично чітко - продовжувати підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, водночас, у ході переговорів, прагнути мінімізувати втрати для української економіки у новій редакції проекту. Позиція опозиції на даний момент - поза правового поля. Вимоги відставки Президента і уряду ніякими законними аргументами не підкріплені. Верховна Рада провалила голосування щодо відставки Кабміну, а тому вимагати, щоб уряд добровільно саморозпустився як мінімум безглуздо. Процедура імпічменту Президента і зовсім не прописана», - сказав Старинець.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207