Експерти Європейської комісії проводять в Брюсселі «технічну зустріч» для підготовки плану імплементації парафованої Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Про це повідомила на брифінгу для журналістів Майя Кос'янчич, речник Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, повідомляє «УНІАН».

«Для обговорення різних аспектів імплементації Угоди про асоціацію з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі та щоб підготувати візит делегації, у нас проходить технічна зустріч сьогодні для підготовки ґрунту для зустрічі, про яку домовилися Президент Баррозу і Президент Янукович», - сказала прес-секретар.

«Переговори проходять не на рівні комісара ЄС, це технічна зустріч», - додала вона, не уточнивши, хто представляє ЄС на переговорах з «технічною місією», яку з української сторони очолює заступник голови Нацбанку України Микола Удовиченко.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 грудня під час півгодинної телефонної розмови Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу домовився з Президентом України Віктором Януковичем про візит у Брюссель делегації з України для обговорення імплементації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.

Перед візитом делегації проходить візит «технічної місії», і, як очікується, українську делегацію може очолити перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, але Кос'янчич заявила, що «наразі ще не вирішено, на якому рівні будуть представлені делегації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218