Командир столичного «Беркута» не причетний до керування трактором під час спроби штурму Адміністрації Президента. Про це повідомляє УЗГ МВС України.

«У мережі Інтернет з'явилася інформація про те, що нібито командир київського «Беркута» у неділю, 1 грудня, на Банковій направляв трактор на турнікети і вишикуваних правоохоронців», - йдеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що ця інформація не відповідає дійсності і є нічим іншим як провокацією. «Насправді, в цей час командир столичного «Беркута» перебував на службі у форменому одязі поруч зі своїми підлеглими», - запевнили в міліції.

У відомстві підкреслили, що особи, які керували цим транспортним засобом, встановлені. «За даним фактом відкрито кримінальне провадження і вживаються заходи щодо встановлення місця перебування цих правопорушників і їх затримання», - підсумували в МВС.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Того ж дня невідомі зробили спробу штурму Адміністрації Президента.

Пізніше МВС України повідомило, що до правопорушень біля Адміністрації Президента України причетні понад 300 радикально налаштованих членів організації «Братство», які діяли під наглядом Дмитра Корчинського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3486