Щодо бійців спецпідрозділу «Беркут» порушено 3 кримінальні справи за фактом перевищення повноважень під час розгону євромайдану в Києві.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Юрій Ударцов на засіданні Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

За його словами, на сьогоднішній день органами внутрішніх справ України до єдиного обліку внесено 637 заяв і повідомлень про події, пов'язані з проведенням мітингів і інших акцій, які відбулися в Києві, повідомляє «УНІАН».

Ударцов повідомив, що органами внутрішніх справ здійснюється досудове розслідування за 24 кримінальними провадженнями.

Слідчі прокуратури Києва відкрили 10 кримінальних проваджень, додав він.

Є постраждалі з обох сторін. За його інформацією, в медичні заклади звернулися 242 людини, в тому числі 73 працівника міліції та військовослужбовців внутрішніх військ, з яких 48 госпіталізовані.

Він додав, що також на стаціонарне лікування спрямовані 62 цивільні особи, серед них 4 журналісти. Госпіталізовано 4 людини.

Ударцов повідомив, що також постраждав 1 народний депутат і 5 іноземних громадян, які відмовилися від госпіталізації.

Прокурор Києва Микола Безкишкий зазначив, що організація акцій «не цілком досконала, процес не контролюється». Він підкреслив необхідність звільнити державні установи, заявивши, що це не є європейськими методами, а є кримінальним злочином.

Як повідомляв ForUm, генеральний прокурор Віктор Пшонка прогнозує перші результати розслідування розгону мітингу на Майдані Незалежності в Києві і зіткнень біля Адміністрації Президента після 9 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347