Блокування роботи уряду і парламенту перешкоджає розробці і прийняттю проектів, які були узгоджені з ЄС у рамках продовження роботи з укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час зустрічі з міністрами закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським та Королівства Швеція Карлом Більдтом у рамках 20-го засідання Ради Міністрів ОБСЄ, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Блокування роботи уряду і парламенту вже фактично перешкоджає розробці і прийняттю законодавства, яке ми визначили в нашому плані дій, який узгоджений з ЄС. Це реально стає на шляху євроінтеграції України», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр України підкреслив, що проведення тристоронніх консультацій у форматі Україна-Росія-Євросоюз сприятиме якнайшвидшому підписанню Угоди про асоціацію.

Азаров наголосив, що блокування роботи і силове захоплення адміністративних будівель стає на заваді вирішення поточних проблем життєдіяльності 47-мільйонної країни і може призвести до проблем з реалізацією соціальних виплат.

Прем'єр-міністр підкреслив, що всі протиріччя повинні бути вирішені виключно шляхом переговорів.

«Я категорично проти застосування сили. Я готовий проявляти максимальну витримку. Але щодня у цій надзвичайно складній ситуації ми повинні знаходити рішення, і безвідповідальні політикани не повинні нам заважати в цьому», - заявив глава уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

У Києві учасники мітингу, крім акції на Майдані Незалежності, пікетують Кабмін, Верховну Раду, міністерства.

Крім того, під контролем мітингувальників знаходяться будівлі КМДА та Будинку профспілок.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

445