Головування України в ОБСЄ заслуговує найвищої оцінки, вважає міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Так, під час 20-го засідання Ради міністрів ОБСЄ він зазначив, що «функцію голови ОБСЄ вже другий раз поспіль виконувало держава - учасниця СНД. І на наш погляд, робота України, як і раніше наших казахстанських колег, заслуговує найвищої оцінки».

Також він зазначив, що «під час українського головування почався процес «Гельсінкі плюс 40», і необхідно докласти всі зусилля, щоб він завершився узгодженим до 2015 року концептуально-стратегічним документом, який визначатиме на системній основі шляхи гармонійного розвитку співпраці у всіх вимірах безпеки».

«На жаль, говорити про значні зрушення в усуненні ліній розділення ще рано: в торгово-економічній сфері здійснюються спроби зробити штучний розподіл між інтеграційними процесами в Європейському Союзі та Євразії, у руслі логіки «з нами або проти нас», - сказав Лавров.

У військово-політичній сфері НАТО відмовляється від взаємодії з ОДКБ. У сфері контактів між людьми зберігаються візові бар'єри, що порушує зобов'язання забезпечити свободу пересування, повідомляє «УНІАН».

Однак Лавров переконаний, що «ОБСЄ здатна відігравати важливу роль у гармонізації інтеграційних процесів, зміцненні довіри у військово-політичній сфері, будівництві загальноєвропейської системи рівної і неподільної безпеки, вирівнюванні гуманітарного простору».

Нагадаємо, сьогодні в Києві розпочало роботу засідання Ради міністрів ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158