Унаслідок силового розгону прихильників євромайдану в Києві найбільше постраждала влада. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив лідер фракції ПР Олександр Єфремов.

«План дій не включав (силового варіанту. - Ред.). В умовах, коли ми у п'ятницю провели досить непоганий мітинг на Європейській площі, публічно висловили свою точку зору, коли Президент повернувся з відрядження (Вільнюса. - Ред.) з хорошими результатами, аж ніяк не владі потрібна була така провокація, яка сталася вночі (розгін євромайдану. - Ред.). Унаслідок цього найбільше постраждала влада», - сказав він.

Єфремов нагадав, що зараз проводиться службове розслідування з метою з'ясувати, що сталося і чому були задіяні співробітники спецпідрозділів.

Він сподівається, що всі винні будуть встановлені. «У нас на всіх вулицях ведеться цілодобове відеоспостереження, і я думаю, що ті фахівці відстежать ситуацію щохвилини і видадуть бачення процесів, а ГПУ зробить висновки», - підсумував Єфремов.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189