Сьогоднішній режим роботи Верховної Ради вигідний усім народним депутатам. Про це, як передає кореспондент Forum'у, журналістам у кулуарах ВР заявив голова Комітету з питань регламенту, народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко.

«У тому, щоб відкривати і відразу ж закривати засідання і не проводити перевибори, зацікавлені всі нардепи-мажоритарники. Було витрачено багато часу, грошей і здоров'я на минулі вибори. Є політичні цілі, але життя триває. Лише рік минув після виборів. Під питанням і те, чи переоберуть тебе знову в окрузі. При мовчазній згоді всіх нардепів Рада відкриває і закриває засідання. Так, рішення прийняти не може», - сказав Макеєнко.

За його словами, сьогодні зареєструвалися 214 нардепів, а для прийняття рішення необхідно мінімум 226.

«Але Рада працює і чинна, тому що зареєструвалися, привітали нардепів з днем народження і закрилися. А це означає, що ніхто не хоче йти на дострокові вибори. Всі про це говорять, але бажання йти на вибори немає. Кожен відразу думає: а чи потраплю я до списку, які витрати будуть, хто в штабах. Ніхто цього не хоче. І в цьому опозиція з нами згодна на всі 100%. Вірніше, так: у лідерів опозиції своя думка щодо цього, а у простих членів фракцій - своя», - повідомив він.

«Завтра п'ятниця, як вона закінчиться, ми розуміємо. Швидше за все, все буде, як і сьогодні», - додав нардеп.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак переніс сьогоднішнє пленарне засідання парламенту на завтра.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175