За фактом блокування протестувальниками адмінбудівлі Тернопільської обласної ради відкрито кримінальне провадження, повідомляє сектор зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

«Мітингувальники, які зібралися під стінами ОДА 3 грудня, перешкоджали працівникам і службовцям кількох організацій і державних установ потрапити на своє робоче місце і вчасно розпочати виконання своїх посадових обов'язків», - заявили в міліції.

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за статтею 341 Кримінального кодексу України.

У міліції також нагадали, що застерігали мітингувальників дотримуватися закону під час масових заходів, про відповідальність, яка настає за захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі.

Нагадаємо, 2-3 грудня мітингувальники блокували всі входи в облдержадміністрацію, ставши щільними рядами перед ними, відповідно, працівники ОДА та облради не могли потрапити на роботу.

У ніч на 30 листопада «Беркут» розігнав євромайдан у Києві. 1 грудня на вулиці столиці вийшло до 500 тисяч громадян, обурених нападом на мирних учасників протесту. Акції протесту проходили також у багатьох містах країни.

На позачерговій сесії Тернопільської міської ради депутати прийняли рішення оголосити в місті з 1 грудня 2013 року безстроковий загальноміський мирний страйк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458