Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що акція протесту в Україні - нормальне явище для демократії, однак вважає, що питання зміни влади має вирішуватися на виборах. Про це він сказав під час 20-го засідання Ради міністрів ОБСЄ сьогодні в Києві.

«Акція протесту - нормальне явище для демократії, яка розвивається, коли люди, не задоволені рішенням уряду або не задоволені іншими проблемами, виходять на вулиці і висловлюють протест», - підкреслив він.

Він сказав, що ми з розумінням ставимося, що, за великим рахунком, ці протести були пов'язані з рішенням уряду про паузу в підготовці підписання та укладення Угоди про асоціацію. «Вони знаходять розуміння у нас», - сказав прем'єр.

«Ми будемо робити все, щоб ці протести мали мирний характер», - зазначив Азаров.

Також він висловив думку, що деякі політичні діячі примушують до цих протестів громадян і використовують ці протести як засіб для боротьби проти влади. «Я підкреслюю - законної влади і законно обраного Президента, законно обраного парламенту», - заявив прем'єр.

Також він нагадав, що представники ОБСЄ були спостерігачами на виборах - і президентські, і парламентські вибори отримали досить високу оцінку з боку місії ОБСЄ, повідомляє «УНІАН».

«Ми за те, щоб питання влади вирішувалося виключно на виборах», - заявив Азаров.

Також Азаров запевняє, що влада готова до мирних переговорів з протестувальниками. «Ми сприймаємо ці протести, ми готові до мирного діалогу, але ми чітко говоримо нашим опонентам, що є процедура демократичних виборів, і ми маємо дуже демократичний закон про вибори. Давайте на виборах запитаємо думку людей, як вони вирішать, так і буде», - зазначив глава уряду.

Також він заявив, що з боку деяких учасників протесту є певні екстремістські сили, і ці екстремістські сили проводять лінію на захоплення державних установ, будинків. «Вони захопили будівлю мерії, блокували роботу Адміністрації Президента, блокували роботу уряду і нашого парламенту. Безумовно, це тимчасові труднощі», - сказав Азаров.

Він заявив, що ті, хто цим займається, порушують закон, і це не європейський шлях розвитку.

Також Азаров закликав до вирішення всіх спірних питань за столом переговорів.

«Я думаю, що всі наші партнери, друзі та колеги з розумінням поставляться до тих проблем, які виникли у нас, і, як друзі, по-дружньому допоможуть нам», - сказав Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

 
У Києві мітингувальники, крім акції на Майдані Незалежності, пікетують Кабмін, Верховну Раду, міністерства.

Крім того, під контролем учасників мітингу знаходяться будівлі КМДА та Будинку профспілок.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

413