Гравця збірної України з американського футболу затримали при спробі відправити наркотичний товар, повідомляє сектор зв'язків з громадськістю столичного управління МВС.

Про нелегальний бізнес спортсмена оперативники дізналися в ході проведення операції під умовною назвою «Батискаф».

Продажем сильнодіючих речовин 21-річний футболіст займався протягом шести місяців. Співробітники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків столичної міліції з'ясували, що хлопець спочатку на собі відчув дію «нандролону» і «метандієнону».

«Головна дія на організм людини цих препаратів полягає в тому, що після їх вживання практично не відчувається ні біль, ні втома, а енергійність і витривалість значно підвищуються порівняно з нормою. Футболіст швидко знайшов покупців серед своїх знайомих і друзів. А потім вирішив збільшити кількість клієнтів за допомогою мережі Інтернет», - повідомили в міліції.

Спочатку він скористався соціальними мережами, а згодом створив власний сайт. В цілях маскування діяльності включив в асортимент інтернет-магазину товари для спорту, доставку налагодив з допомогою кур'єрської служби, при цьому кожен раз відправляв товар з іншого поштового відділення.

Під час затримання і в ході подальшого огляду його житла у спортсмена вилучили майже 500 пігулок сильнодіючого лікарського засобу та 100 мл аналогічної речовини. Загальна вартість вилученого становить понад 10 тисяч гривень за цінами чорного ринку.

Крім цього, в квартирі затриманого знайдено 3 банківські карти, товарно-транспортні накладні і посилка, яку хлопець збирався відправити черговому замовнику. Також вилучено телекомунікаційне обладнання, з допомогою якого здійснювалося адміністрування веб-сайту та координація збуту сильнодіючих лікарських засобів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 321 Кримінального Кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121