Заява народного депутата від фракції «Батьківщина» Романа Забзалюка про складання депутатських повноважень у зв'язку з незгодою з політикою партії є свідченням того, що багато політиків не згодні з радикальними методами політичного протистояння і усвідомлюють, що силовий тиск не дасть очікуваного результату жодній з сторін, які сьогодні протистоять одна одній. Таку думку висловив соціолог, директор компанії «Research and Branding Group» Євген Копатько.

Він додав, що силовий варіант вирішення політичних завдань, який реалізується опозицією і супроводжується захопленням адміністративних будівель і заворушеннями, не вирішує проблем країни, а лише веде її до розколу. Тому від опозиції, на думку експерта, стали відколюватися ті депутати, які виступають проти радикалізації політичних процесів та ескалації силового протистояння в суспільстві, учасниками і жертвами якого є звичайні люди.

«Заява Забзалюка стала досить знаковою. Вона свідчить про те, що все більше людей розуміють: радикальними діями проблеми, що виникають в країні, не вирішити. Коли діє вулиця - це означає, що не можуть домовитися еліти. Зараз шукати правих і винних - не найкращий варіант для країни, яка опинилася в складній соціально-економічній ситуації. Зараз всі проблеми потрібно вирішувати мирним способом», - сказав Копатько.

На думку експерта, крок депутата від «Батьківщини» свідчить про те, що серед представників опозиції є люди, які не підтримують радикальні дії своїх лідерів і розуміють, що потрібно починати спокійний діалог для вирішення проблем країни.

«Питання навіть не в тому, щоб сформувалася певна критична маса політиків, які готові до діалогу, сьогодні ця потреба диктується вже інстинктом самозбереження країни. Це вже не завдання еліт - вони люблять когось або не люблять - потрібно стати над ситуацією і спільно вирішувати ті питання і завдання, які є першорядними для країни і її громадян. Є речі, які вулиця вирішити не в змозі. Вулиця - це вже жорстка реакція на проблеми, які виникають в країні. Така ситуація складається тоді, коли відсутній діалог. Часто це свідчить про безвідповідальну позицію політиків, коли починається протистояння між простими громадянами», - сказав Копатько.

Нагадаємо, народний депутат Роман Забзалюк (фракція «Батьківщина») заявив про складання мандата у зв'язку з незгодою з ситуацією. Він звинуватив партійних лідерів «Батьківщини» і лідерів опозиції в навмисній організації конфронтації і кровопролиття під час масових акцій, розколюванні країни і суспільства на догоду власним політичним амбіціям. Забзалюк заявив, що опозиція повинна припинити захоплення адміністративних будівель і силові акції, сісти за стіл переговорів із владою для пошуку компромісних рішень актуальних проблем країни. Також він звинуватив лідерів опозиційних партій Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока в тому, що вони навмисне заради реалізації власних політичних амбіцій залишили у в'язниці Юлію Тимошенко, щоб вона не стала гравцем у майбутній президентській кампанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393