Міжнародне рейтингове агентство Moody's в черговий раз запустило страшилку для України. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Експерт нагадує, що минулого року Moody's обіцяло обвал гривні і навіть називало курс в кінці 2012 року - 9 грн.

«А тепер агентство Moody's лякає українців 2004 роком, коли були заморожені депозити і валютні операції. При цьому Moody's явно не звертає уваги на те, що на дворі грудень 2013 року. Якщо в 2004 році була Помаранчева революція, яка означала зміну влади, то на даний момент все звелося до банального голосування за відставку уряду України, яка не вийшла. І хоча прихильники відставки уряду Азарова перебувають на центральній площі Києва, економіка України працює і живе своїм життям», - зазначив Охріменко.

Фінансист вважає, що такі структури, як міжнародне рейтингове агентство Moody's, створені для того, щоб сіяти паніку серед українців і давати валютним ділкам наживатися.

Фінансист стверджує, що неможливо довіряти прогнозам міжнародного рейтингового агентства, якщо самі європейці їм не довіряють.

За його словами, регулятор європейських фінансових ринків (European Securities and Markets Authority, ESMA) нещодавно визнав, що Fitch Ratings, Moody's і Standard&poor's «допускали порушення положень про конфіденційність, надаючи інформацію про зміну суверенних кредитних рейтингів третім сторонам до їх офіційної публікації».

У зв'язку з цим президент Українського аналітичного центру процитував главу ESMA Стівена Майора, який заявив, що потенційні санкції проти рейтингових агентств можуть виражатися «в штрафах або відкликанні ліцензії».

«Може, дійсно варто відкликати ліцензію міжнародного рейтингового агентства Moody's, щоб воно не займалося провокаціями і не грало на руку валютним спекулянтам, а дійсно робило реальні прогнози», - резюмував фахівець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2855