Всі проекти, які відповідають критеріям, визначеним Законом України «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць», а також переліку пріоритетних галузей економіки, затверджених Кабінетом Міністрів України, можуть претендувати на застосування стимулюючих заходів, передбачених цим Законом. Про це заявив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.

Він також звернув увагу, що якщо для реалізації проекту необхідно ввезти імпортне обладнання, то підприємець може розраховувати на певні пільги.

«Якщо для реалізації проекту передбачається ввезення устаткування і комплектуючих до нього, підприємець готує відповідний перелік товарів, який повинен знаходитися в бізнес-плані проекту. Відповідно до Митного кодексу України, порядок ввезення, перелік та обсяги таких товарів (з визначенням їхніх кодів згідно з УКТЗЕД) затверджуються Кабінетом Міністрів України при схваленні кожного окремого інвестиційного проекту», - пояснив директор департаменту.

За словами Коваленка, обладнання та комплектуючі вироби до нього, що ввозяться підприємцями для реалізації інвестиційних проектів, схвалених відповідно до Закону України «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць», повинні відповідати таким вимогам: по-перше, не бути підакцизними; по-друге, мова йде про абсолютно нове обладнання та комплектуючі, які повинні бути виготовлені не раніше, ніж за три роки до моменту державної реєстрації інвестиційного проекту, по-третє, не вироблятися і не мати аналогів в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

106