Опозиція має намір оскаржити арешт учасників мітингу, які протестували проти влади біля будівлі Адміністрації Президента 1 грудня в Києві.

Про це журналістам сказав лідер фракції «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

«Зараз ми подаємо апеляційні скарги. І ми звертаємося, в першу чергу, до міжнародного співтовариства, щоб такі судові рішення стали предметом розгляду міжнародних організацій», - сказав він.

Яценюк підкреслив, що опозиція просить Апеляційний адміністративний суд скасувати рішення Шевченківського районного суду Києва і звільнити мітингувальників.

Також опозиція просить суд притягнути до відповідальності співробітників спецпідрозділу «Беркут», які били людей, передають «Українські новини».

Політик пояснив, що опозиція заблокувала парламент у зв'язку з вимогою відставки Кабінету Міністрів і звільнення заарештованих опозиціонерів.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

В той же день близько 14.00 невідомі почали штурм Адміністрації Президента.

В результаті дій з обох сторін постраждали десятки правоохоронців, журналістів, мітингувальників.

При цьому на вулиці було багато мирних учасників акції, які не брали активної участі в протистояннях, але опинилися серед постраждалих в ході зачистки.

Через кілька годин після подій МВС повідомило про затримання декількох найбільш активних учасників заворушень і, посилаючись на їх показання, заявило про причетність до сутичок активістів партії «Братство».

Згодом МВС повідомило про затримання 9 молодих людей за підозрою у причетності до інцидентів на вул. Банковій в Києві 1 грудня.

3 грудня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці всім дев'ятьом молодим людям.

Акція протесту на Майдані Незалежності в Києві триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212