Професори, викладачі і студенти провідних університетів світу - Оксфорду, Кембриджу, Університету Лондона, Лондонської школи економіки, Гарварду, університетів Коламбії, Альтерти і Торонто - висловили свою глибоку стурбованість у зв'язку з подіями в Україні та закликали українську владу знайти і покарати винних у застосуванні сили під час акцій протестів у Києві.

Відповідну петицію склав викладач Оксфорду Уіллім Блейкер і її вже підписали понад сотня його колег.

«Ми єдині у вимозі знайти і притягнути до відповідальності тих, хто ініціював і віддавав накази застосувати агресію проти мирних студентських демонстрацій, - йдеться в петиції. - Ми також вимагатимемо від наших урядів будувати відносини з Україною відповідно до того, як винні в розгоні демонстрації понесуть покарання», передає «УНІАН».

Підписанти петиції звернули увагу, що у своїх діях вони виходять з непохитності принципу та права громадян на свободу слова та вираження своїх поглядів. «Ми рішуче засуджуємо будь-яке застосування насильства, що порушує це право. Ми вимагаємо, щоб український уряд гарантував своїм громадянам збереження громадянських прав і свобод», - наголошується в петиції.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

В той же день близько 14.00 невідомі почали штурм Адміністрації Президента.

Згодом МВС повідомило про затримання 9 молодих людей за підозрою у причетності до інцидентів на вул. Банковій у Києві 1 грудня.  

3 грудня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці всім дев'ятьом молодим людям.

Акція протесту на Майдані Незалежності в Києві триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214