Організатори вуличних протистоянь борються не за європейські цінності, а за владу, вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Прем’єр-міністр розповів, що у понеділок на зустрічі з іноземними послами він поцікавився, як би вони поставилися, наприклад, до блокування Білого дому або офісу канцлера Німеччини? Посол Німеччини відповів, що таке неможливо у цивілізованій європейській країні.

«Неможливо. А ми тоді в якій державі? Я запитую: на європейський шлях ведуть Україну організатори вуличних протистоянь? Вони повинні чесно визнати, що борються не за європейські цінності, а за владу, і тільки за владу, - сказав Азаров. - Але за владу треба боротися на виборах і лише».

При цьому глава уряду зазначив, що за десять років це вже третя спроба протизаконно захопити владу.

«Перша - помаранчевий майдан, друга - незаконний розпуск парламенту. Сьогодні третя. І щоразу порушення Конституції і закону призводило до тяжких наслідків для України. Зупиняло нас на шляху розвитку. Ви цього хочете? Народ України цього не хоче! - сказав прем'єр. - Я твердо заявляю, що сьогодні такого катастрофічного розвитку подій уряд не допустить».

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що готовий особисто взяти участь у переговорах з протестувальниками.

Після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Того ж дня близько 14.00 невідомі почали штурм Адміністрації Президента.

Також учасники мітингу в центрі Києва увірвалися в будівлю КМДА та Будинок профспілок.

Міліція частково встановила ініціаторів заворушень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263