Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що до людей з числа учасників акції протесту, які знаходяться в будівлі КМДА, влада не має жодних претензій. Про це він сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам.

Попов підкреслив, що питання щодо захоплення самого будинку і неправомірних дій, які відбувалися під час цього в КМДА, відокремлюють від питання перебування там великої кількості людей, які висловлюють свою позицію щодо євроінтеграції на акціях в центрі столиці.

«Будівлю КМДА захопили силовим методом. Було організоване, не випадкове, а цілеспрямоване захоплення будівлі... Але ми розділяємо це питання і питання перебування там людей. Це окрема тема, і до цих людей конкретно влада не має жодних претензій», - сказав Попов, повідомляє «УНІАН».

За його словами, міська влада зробить все, щоб не було силових протистоянь в будівлі, а також спробує організувати роботу всіх служб, щоб забезпечити можливість людям, які мирно перебувають в центрі столиці, висловити свою позицію.

«Я висловлюю співчуття всім тим, хто постраждав у ніч з п'ятниці на суботу. Оцінку цій ситуації дав Президент України. Я її повністю поділяю», - сказав Попов.

Він зазначив, що зараз активно проводиться слідство прокуратурою щодо цієї ситуації. «Найближчим часом будуть надані персональні оцінки цієї ситуації. Я думаю, ми найближчим часом будемо мати по цьому питанню результат», - сказав голова КМДА.

Як повідомляв ForUm, 1 грудня мітингувальники захопили будівлі КМДА та Будинку профспілок у центрі Києва.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов просить людей, які перебувають у приміщеннях КМДА, проявити громадянську відповідальність і надати можливість людям нормально працювати для міста.

Прес-служба Київської міської державної адміністрації сподівається, що штурмовики адмінбудівлі найближчим часом повернуть оргтехніку та офісні меблі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137